Проповед за негър

Проповед за негър

Мислите ли, че не е политкоректно да казвам негър? Мислите ли, че циганите стават по-грамотни, като ги наричате роми? Ако така мислите, по-добре недейте да мислите. Една патка мислила, мислила и …
Миналата седмица провъзгласиха двама папи за светци. Стекли се един милион немислещи католици, президенти като Р. Мугабе на Зимбабве и българския.
В „Ад“ от Данте има папи. Те са в осмия кръг на ада заради „симония“ – сребролюбие и търговия с църковен сан. Те продавали индулгенции, опрощение на грехове от името на Всевишния. Католиците мислят, че папата е наместник на Бог и Негов касиер на земята.
Осмият кръг на ада можете да го видите в гравюрите на Гюстав Доре към „Божествената комедия“ на Данте Алигиери. Небесата са седем, затова казваме „да си на седмото небе“, но кръговете на ада са девет. По-ужасен от осмия кръг е само деветият; в него е Юда, който продал Христос за трийсет сребърника.
В осмия кръг са и мъжеложците, сиреч „гейовете“, защото те престъпили закона на природата. Ако България продаде природата си на „Шеврон“, чакат я адски мъки.
Ако са ви досадни текущите новини от Ватикана, адът на Данте и гравюрите на Гюстав Доре, тогава гледайте трета част на филма „Кръстникът“, който Франсис Форд Копола направи по романа на Марио Пузо. Там в достъпен за вас вид ще схванете какъв е бизнесът на Ватикана и ще се смеете, колчем видите педофил в сутан (расо) молитвено да вдига ръце към небето.
Не могат да ни забранят да се смеем. Може да е сатанинска черта това; има сатанински смях, няма божествен смях, има гняв Божи и Божа милост. Ала в душите си всички носим и Бога, и Сатаната. Човеците не са компютри, шегуват се, измислили карикатурите, комедиите и комиксите. За разлика от роботите ние имаме нужда понякога да се посмеем над себе си и на този луд, луд свят, който наддава хиляди долари за гащите на някоя филмова звезда. Фетишистите не ги зная в кой кръг на ада са, вероятно в третия ведно с християнските набожници и църковници, търгуващи с мощи на светии и парченца от Христовия кръст (от него вече има десетки куб. метри дървен материал). Българските мутри фетишизират тунингованите си автомобили, купуват си званието архонт, което българските папази им продават (симония) срещу опрощение свише за убийствата, които папази и мутри заедно извършват и заедно ламтят да присвоят черковните имоти.
Сегашният нов папа, латиносът Франциск вдъхна надежди отначало. Негърът Барак Обама също вдъхна надежди отначало. Но и двамата са под „желязната пета“ на бизнеса, казано по джеклондоновски.
El papa Francisco concede una segunda vida al banco del Vaticano. Новият папа Франциск склонил за втори живот на Ватиканската банка, която се опозори с пране на мръсни пари и убийства.
Я по-добре много-много да не му мислим, ами да се посмеем. Журналистът Nicholas Kristof е носител на две награди „Пулицър“ и е op-ed columnist в „Ню Йорк Таймс“. Сериозна работа. Но ни поднася порция смях. Повдига жизненоважния за човечеството въпрос дали Уди Алън е педофил, който насилвал доведената невръстна дъщеричка на Миа Фароу. Световната мрежа бъка от смешки за Dubya (прякора на Буш-син) и с клюки дали US президентът Обама и жена му Мишел се развеждат и дали Мишел е мъж травестит, а Барак Обама е гей, което не е подсъдно, нито дори обидно, така че е политкоректно. През 1949 г. се появи „Вторият пол“ (Le Deuxieme Sexe) на феминистката философка и екзистенциалистка Simone de Beauvoir ,“третият пол“ бе легализиран наскоро в Австралия и ще бъде легализиран в Германия, а мъж, висш US дипломат в България, парадира публично с „мъжа си“, за да ни научи на толерантност и политкоректност. „Нюзуик“ писа, че Грегъри Хюстън, докато бил на служба в София, продавал на български мафиоти визи за САЩ. На снимката виждаме атлетичен негър, но „Нюзуик“ политкоректно не казва „негър продавал визи в България“. Какво и е на думата негър? В поробена България имало народни песни за три синджира роби и за цър арапин Муса кеседжия. През 1876 г. било Априлското въстание. Същата година Марк Твен започнал да пише за приключенията на Том Сойер, приятеля му Хък Фин и техния приятел негъра Джим. Сега – главоблъсканица за политкоректните редактори. Как да се редактира „негърът Джим“ на Марк Твен. Как Отело да не е мавър? Как лихварят Шейлок от „Венецианският търговец“ да не е евреин? Не им е лесна работата на политкоректните. Йордан Радичков, за да е политкоректен, каза по телевизията, че тефтерчето на Сорос е чисто като тефтерчето на Левски. Нека Бог му прости.
Бог няма да прости на украинеца Хрушчов, че подари Крим на Украйна. Бог няма да прости на Путин, че и той като Хрушчов играе шах с Дявола.
Арсений Яценюк, когото мислещи патки мислят за украински началник, каза, че Русия иска да започне трета световна война. Смешки. Путин и Обама също си размениха смешки. Путин каза безвкусната смешка, че Обама е благороден и смел и би му се притекъл на помощ, но се надявал да не се наложи. В Южна Корея, тъкмо когато потъна ферибот с 476 души на борда, Обама отвърна с двойно по-безвкусната смешка, че би се притекъл на помощ на Путин, ако се дави; той бил много добър плувец в Хавай.
Негрите са фантастични баскетболисти, боксьори и спринтьори, но не са добри плувци. Единственото изключение е Сабир Мухамад, но изключението потвърждава правилото. Има студии защо негрите не са добри плувци, но обясненията опират до анатомичните им особености и не е политкоректно да задълбаваме.
Светът се заинтересува, когато Хрушчов започна да играе шах с Дявола. Вестниците в САЩ излязоха със снимки как Хрушчов млати с обувката си по банката, според други вестници по трибуната на Общото събрание на ООН на 23 септември 1960 г. Снимките бяха монтаж, това днес е вън от съмнение. Но Хрушчов, вън от кожата си, каза „Ще видят те (САЩ) Кузькина мать!“. Преводачите в ООН не можаха да преведат „Кузькина мать“. По-късно се заговори за „Царь-бомба“ по аналогия с „Царь-пушка“ в Кремъл, макар че и в Донецк, където сега има събития, има копие на „Царь-пушка“. Също като „Царь-пушка“ и „Царь-бомба“ гръмна само веднъж. Това стана на 30 октомври 1961 г. на архипелага Новая земля в Северния ледовит океан. Проектът за водородна бомба със 100 мегатона TNT еквивалент бил на съветски учени, сред които и академик Сахаров, който после стана дисидент. Мощността била снижена на 58 мегатона поради страх от непредвидими последици.
На 14 октомври 1962 г. започна кубинската ракетна криза, когато разузнаването каза на US президента Джон Кенеди, че на Куба има стартови съоръжения и съветските атомни ракети пътуват по море към острова. Ако сте преводач, да знаете, че в Русия казват „Карибска криза“, в US „Кубинска криза“, в Куба „Октомврийска криза“. Ако не сте преводач, знайте, че светът никога не е бил тъй близо до катастрофа. В сравнение сегашната криза е шегаджийска. Тогава в БТА не си ходехме вкъщи, щото какъв смисъл да те свари вкъщи краят на света. Воглаве с директора Лозан Стрелков следяхме телексните емисии по радиоефира, дремехме по фотьойлите, пиехме водка, пушехме непрекъснато и така през 13-те дни до 28 октомври 1962 г., когато Никита Хрушчов престана да се перчи, клекна пред САЩ, съветските кораби с ракетите на борда реверсираха насред океана и поеха обратен курс.
Устремен да реверсира разпадането на СССР, Путин също играе шах с Дявола. Той играе с енергийни гиганти, които са по-силни от Вашингтон, Брюксел и НАТО взети заедно. Числата са главозамайващи. „Човек дори се бои да изрече тези грамадни числа“, каза Путин. Вярно, трудно е човек да си представи един и половина трилион долара. Само от Exxon Mobil – най-печелившата US, всъщност не US, а транснационална компания в комбина с предимно държавната „Роснефт“ – най-голямата петролна компания в света – половин трилион за шистов газ (какъвто вече не щат в САЩ) за фракинг в Сибир, сондиране в Северния ледовит океан, огромен терминал за природен газ в руския Далечен изток, срещу което за „Роснефт“ и неговите дъщерни компании големи дялове от полетата на „Ексон“ от Мексиканския залив през Тексас до Аляска. Royal Dutch Shell и British Petroleum не са много по-назад.
Тръпки ме побиват. Напомня ми за великите планове на комунизма великите сибирски реки да потекат наобратно, съсипване на морета като Аралско море и т.н. По-страшно от 100-мегатонната „Царь-бомба“. Страшно като гениалния сифилитик Ленин. Той живеел в Цюрих срещу клуба на дадаистите. Дадаист бил поетът Аполинер, художници, писатели. Нарекли се дадаисти, когато ръгнали с нож френско-немски речник и върхът на ножа спрял на френската дума „дада“, както децата наричали дървените си кончета. Онзи ден се събрахме в приятната кръчма на дадаистите в София на улица „Бенковски“ срещу банката. С китари, кубински дами и кубинска музика чествахме годишнина на нашата приятелка Мариана, да не си помислите, че сме чествали Ленин.Димитри Иванов, в.“Сега“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *