Трудно и с късен шедьовър, но Юнайтед почете паметта на Боби Чарлтън с победа

Трудно и с късен шедьовър, но Юнайтед почете паметта на Боби Чарлтън с победа

В един от най-тъжните дни в историята си, Манчестър Юнайтед успя да постигне трудна, но доста ценна победа над последния в класирането Шефийлд Юнайтед с 2:1.

Няколко часа преди двубоя английският спорт загуби великия сър Боби Чарлтън, а загубата при всички положения тежи най-много именно на Юнайтед – клубът, за който световният шампион от 1966-а игра.

Ясно бе, че всичко различно от победа в чест на Боби Чарлтън ще е чутовен провал, още повече, че насреща бе закъсалият със само една точка на дъното на класиране тим на Шефийлд Юнайтед.

Намиращият се в невероятна форма Скор Мактомини просто не спира да бележи, като го направи и тази вечер, когато откри резултата в 28-ата минута.

Шефийлд обаче доста бързо се върна в мача, като стори чрез дузпа, която Оливър Макбърни успя да отбележи.

Манчестър Юнайтед пропусна няколко отлични положения и времето постепенно намаляваше, а угрозата от провал бе надвиснала над „червените дяволи“.

Така дойде 77-ата минута, когато спасител за гостите се оказа Диого Далот, който с безценен гол донесе победата и трите точки за Манчестър Юнайтед.

Успехът прати „червените дяволи“ на осмото място с 15 точки, докато Шефийлд е все така закотвен на дъното със само точка от 9 мача.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *