Фарьорските смелчаги с първа победа в групите в Европа

Фарьорските смелчаги с първа победа в групите в Европа

Фарьорските смелчаги с първа победа в групите в Европа

КИ Клаксвик, единствения представител на Фарьорските острови в груповата фаза на евротурнирите, продължава да пише история. Както своята собствена, така и на страната си. Смелчагите, които с храбрата си игра по-рано през сезона стигнаха до третия кръг в квалификациите на Шампионската лига, а после играха и плейоф за Лига Европа, постигнаха първата си победа в груповата фаза на евротурнирите.

Това се случи в Лигата на конференциите, където викингите отнесоха Олимпия (Любляна) по убедителен начин – с 3:0. Така след като отстраниха шампионите на Унгария (Ференцварош) и Швеция (Хекен) по-рано в европейския си поход, сега футболистите от от петхилядното градче Клаксвик продължават да творят.

И така след три изиграни мача имат 4 точки в актива си в група „А“ на надпреварата. Нещо, за което надали са мечтали доскоро.

Домакините развенчаха словенците в рамките на 25 минути. Първо Рене Йонсен откри след половин час игра, Пал КЛетскаро удвои минута преди почивката, а Якуп Андреасен сложи точка на всичко за 3:0 в 54-ата минута.

Така след 50% изиграни мачове в тази фаза фарьорските момчета имат реален шанс да прескочат групата. Те са трети, Слован (Братислава) е втори с 6, лидер е Лил със 7, а Олимпия е на дъното без точка.

Резултатите от Лигата на конференциите:

Група А: Лил – Слован 2:1, Клаксвик – Олимпия 3:0

Група В: Гент – Брейдаблик 5:0, Макаби – Зоря е отложен

Група С: Балкани – Астана 1:2

Група D: Лугано – Брюж 1:3

Група Е: АЗ Алкмаар – Астън Вила 1:4

Група H: Фенербахче – Лудогорец 3:1.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *