„116 градуса по Фаренхайт е опасно за всички“: 50 Cent отмени концерта си в американския град Финикс заради горещините

"116 градуса по Фаренхайт е опасно за всички“: 50 Cent отмени концерта си в американския град Финикс заради горещините - 1

„116 градуса по Фаренхайт е опасно за всички“: 50 Cent отмени концерта си в американския град Финикс заради горещините

Рапърът Фифти Сент отмени концерта си в американския град Финикс заради горещините, съобщи АП.

Скоро ще се върна в Аризона! 116 градуса по Фаренхайт е опасно за всички“, написа изпълнителят в социалните мрежи.

Метеоролозите от Националната метеорологична служба във Финикс казаха, че най-високата температура в понеделник е достигнала 47 градуса по Целзий (117 градуса по Фаренхайт).

През юли хеви метъл групата „Дистърбд“ също отложи свой концерт във Финикс, заявявайки, че прекомерната жега в града би попречила на оборудването. Събитието беше пренасрочено за 2 март 2024 г., пише БТА.

По време на концерта на кънтри певеца Морган Уолън на 19 юли във Финикс някои фенове се оплакаха в социалните мрежи, че на част от щандовете на стадион „Чейс Фийлд“ водата била изчерпана. Други казаха, че са си тръгнали по-рано заради горещината, въпреки че подвижният покрив на бейзболния стадион е бил затворен.

Финикс се доближава до рекорда за най-много дни в годината – 53 дни, с температури от 43 градуса по Целзий, поставен през 2020 г. От метеорологичната служба твърдят, че във вторник тази седмица е отбелязан 51-вият ден тази година.

Милиони хора в югозападните региони на САЩ станаха свидетели на изключителна гореща вълна през юли. Сред тях бяха и жителите на град Финикс, където в продължение на 31 последователни дни температурите надвишаваха 43 градуса па Целзий.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *