119 ареста за причиняване на пожари поради небрежност в Гърция, 27 – за умишлен палеж

119 ареста за причиняване на пожари поради небрежност в Гърция, 27 – за умишлен палеж

119 души са арестувани за причиняване на пожари поради небрежност, а 27 души – за умишлен палеж, в периода от 1 май до днес в Гърция. Това написа министърът за климатичната криза и гражданската защита Василис Кикилиас в съобщение в Туитър, цитирано от АНА-МПА.

„Гръцката полиция е извършила 18 ареста и е отвела други трима души за разпит. През последните три дни са извършени четири ареста за умишлен палеж в Авлонас, Каристос, Пахна и Лариса и два за небрежност с Каламата и Кос“, уточни министърът. 

По-рано днес от службата съобщиха, че са арестували двама мъже, за които се смята, че умишлено са причинили горски пожари. Те са били задържани в Каристос и в Лариса. 

В четвъртък гръцката полиция арестува 45-годишен мъж, който се предполага, че е запалил три пожара в района на Авлонас. При претърсването на дома му бяха открити разпалки, газова горелка и борови иглички, съобщиха от полицията.

„Някои подпалвачи палят огньове, застрашавайки горите, собствеността и преди всичко човешките животи. Това, което се случва, е не само недопустимо, но и безнравствено и престъпно. Вие извършвате престъпление срещу страната. Ние ще ви намерим. Ще отговаряте пред правосъдието“, подчерта Кикилиас.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *