146 години от Шипченската епопея: Румен Радев ще присъства на заупокойната молитва

146 години от Шипченската епопея: Румен Радев ще присъства на заупокойната молитва

146 години от Шипченската епопея – утре тя ще бъде отбелязана с чествания на върха, където се разиграват някои от решителните сражения, определили изхода на Руско-турската освободителна война. Каква е подготовката и какво да очакваме?

Заради тържествата утре движението в района ще бъде ограничено за транзитно преминаващите автомобили. Алтернативният маршрут е през Прохода на републиката. Ще бъдат пропускани само участниците в събитието и официалните гости. А сред тях основен гост е президентът Румен Радев, защото националното честване се провежда под патронажа на държавния глава.

В 11 часа на връх Шипка президентът Радев ще приеме строя на представителните роти от Националната гвардейска част, след което ще бъде отслужена заупокойна молитва. Очаква се и слово на президента по случай годишнината. Държавният глава ще поднесе венец пред Паметника на свободата и ще отдаде почит пред паметта на загиналите за Освобождението на България.

Очаква се също така президентът Радев да направи и коментар по актуални теми. Като например – ще свика ли КСНС по национална сигурност след убийството на Алексей Петров. Припомняме, че той все още не е коментирал темата.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *