500 обиколки за 14 часа: Надпревара с косачки за трева в Англия (ВИДЕО)

НЕЛОВКА СИТУАЦИЯ: Клинът на Иги Азалия се скъса по време на концерт (ВИДЕО)

500 обиколки за 14 часа: Надпревара с косачки за трева в Англия (ВИДЕО)

500 обиколки, 50 отбора и 400-метрова писта за 14 часа. Това е необичайното състезание за издръжливост … с електрически косачки за трева. Надпреварата, която се провежда в градчето Файв Оукс в английското графство Западен Съсекс, отбелязва своя 50-и юбилей.

90 000 гумени патета се впуснаха в надпревара по река Чикаго (ВИДЕО)

Всеки отбор се състои от трима души, като победител става екипажът, успял да финишира първи след изтощителното състезание. Косачките са разпределени в няколко категории според мощността си. Всяка от тях може да развива скорост от не повече от 80 километра в час. А за безопасност – всички режещи елементи в тях са премахнати.  Тази година специално за юбилейното издание на надпреварата пристигнаха отбори от САЩ и цяла Европа.

Най-забавното състезание – надбягване с щрауси

Състезанията с косачки за трева започват да се провеждат през 1973 година. Идеята възниква в английска кръчма след спор между фенове на моторните спортове. Те решават да разрешат караницата по забавен и най-вече евтин начин. Така се стига и до създаването на Асоциация на пилотите на косачки за трева, която следи дали се спазват правилата по състезанията.

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *