76 мигранти са спасени от морето край остров Закинтос

76 мигранти са спасени от морето край остров Закинтос - 1

76 мигранти са спасени от морето край остров Закинтос

Гръцката брегова охрана извърши успешна спасителна операция, спасявайки 76 мигранти, които бяха в бедствено положение в откритите води близо до гръцкия остров Закинтос в Йонийско море. Друга спасителна операция е в ход по този момент, предаде БТА.

Спасителната операция бе изпълнена след информация от италианските власти за наличие на бедстваща лодка с мигранти. Мигрантите са били намерени на кораб, разположен на 64 км югозападно от острова Закинтос в Западна Гърция.

Всички спасени мигранти са били прехвърлени на кораб под египетски флаг, който минавал в близост, преди да бъдат предадени на гръцките власти.

Не е ясно откъде е тръгнала лодката, но районът, в който е открита, е известен като маршрут за контрабандни кораби, превозващи мигранти от Северна Африка към Италия.

Също така, втора спасителна операция се провежда в северозападната част на остров Китнос, близо до Атина. Точният брой на мигрантите на борда не е известен, но частни кораби и един на бреговата охрана са на място, за да помогнат в спасителната операция.

През последните два месеца в Гърция се е забелязано увеличение на случаите на пристигащи мигранти, особено с малки лодки, които се насочват към източните острови в Егейско море, близо до турския бряг.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *