Eксперт: Изстрелът по Алексей Петров е направен без оптика. Скептичен съм към версията за двама стрелци

Eксперт: Изстрелът по Алексей Петров е направен без оптика. Скептичен съм към версията за двама стрелци - 1

Eксперт: Изстрелът по Алексей Петров е направен без оптика. Скептичен съм към версията за двама стрелци

„Теренът позволява изстрел от близко разстояние от скрита позиция, което е безопасно за стрелеца. Има широка възможност за различни пътеки за скрит отход от атентата. Убийството е професионално направено.“, каза пред bTV доц. Милен Иванов, бивш ректор на Академията на МВР по повод убийството на Алексей Петров.

„Моето мнение е, че изстрелът е направен без оптика. Разстоянията са къси – не повече от 100 метра, а един добре подготвен стрелец може да произведе сигурен изстрел в малка цел“, добави той.
„Никой не ходи да извършва атентати с телефон в джоба. Обхват нямат и жертвите. Няма как да им се окаже бърза помощ. Странно е професионалист като Алексей Петров да допусне такъв начин на живот, който да бъде лесно предвидим и изчислен от евентуален атентатор. За да се направи засада на такова място, трябва да знаете, че целта ще дойде и се разхожда често“, обясни доц. Иванов.
„На такова разстояние, на което охранителите са се намирали, е абсурдно да се вземат мерки. Срещу такъв стрелец, най-вероятно дългоцевно оръжие, няма какво да се направи. При такива атентати се използват популярни оръжия, които лесно могат да бъдат набавени. Най-вероятно оръжието е клонинг на автомат „Калашников“ или ловна карабина“, посочи той.

Иванов обясни, че може да се предположи, че има свързаност между убийството на Къро в Южна Африка, смъртта на Ангел Христов и убийството на Алексей Петров.

„Следвайки логиката на събитията, това убийство няма да е последното. Нещо се случва в „ъндърграунда“, нещо се случва в обществото ни, за да може да има такава поредица от такива тежки престъпления“, подчерта той.

Профилът на извършителя

„Вижда се като фактология, че извършителят е професионалист, бивш военен, но не е изключено и да е ловец. В ловните среди има добри стрелци, които познават гористите местности. Скептичен съм към версията за двама стрелци. Подобни атентати се извършват от „самотни вълци“. Всеки излишен човек в организацията на един такъв атентат е излишен свидетел“, обясни бившият ректор на Академията на МВР.

Според него е възможно извършителят и да е чужденец.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *