Google планира да бие ChatGPT до края на годината

Google планира да бие ChatGPT до края на годината

Google планира да бие ChatGPT до края на годината

Google усилва разработката на нов проект за изкуствен интелект, наречен Gemini. Целта на технологичния гигант е да победи ChatGPT до края на годината.

„Системата има нови възможности, като планиране или решаване на проблеми, които са по-способни от GPT-4 на OpenAI. Очаква се Gemini AI да захранва редица услуги. Това включва чатботове и корпоративни приложения“, съобщават от Google.

Gemini е ново семейство от големи езикови модели (LLM), които Google разработи, за да се конкурира с други AI чатботове като ChatGPT на OpenAI.

Gemini AI на Google съчетава подобно на GPT-4 генериране на текст, но добавя още. В доклада се твърди, че системата също поддържа „създаване на изображения въз основа на текстови описания“. По този начин инструментът AI може да реализира „диалог за чат“, „анализ на данни от диаграма“, „създаване на изображения“ и дори да управлява софтуер с команди на естествен език.

Изкуственият интелект ще се захранва от усъвършенствани алгоритми за машинно обучение, които му позволяват да разбира естествения език и да отговаря на потребителски запитвания разговорно.

Огромните данни за обучение на Google могат да дадат предимство на Gemini в надпреварата за разработката на изкуствен интелект.

Google твърди, че след като Gemini бъде завършен, той ще играе роля в съперничеството му с други AI технологични марки като ChatGPT.

 

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *