Honda може да приключи с колите с ДВГ

Honda може да приключи с колите с ДВГ - 1

Honda може да приключи с колите с ДВГ

Honda планира постепенно да изостави автомобилите с двигатели с вътрешно горене, като в същото време иска да възроди известния спортен автомобил Prelude. Моделът обаче може да се завърне като спортен електрически автомобили ще е част от нова, цялостна стратегия на марката. Това съобщи сайтът Carscoops .

Според информацията Honda отново кандидатства за търговската марка Prelude. Ще припомним, че този спортен автомобил, се произвежда от 1978 до 2001 година. Сега, японската марка планира да създаде нова линия електрически автомобили. Тя ще включва различни модели, включително кросоувъри, седани и купета.

Според слуховете за 75-годишнината на марката ще бъдат представени няколко напълно нови модела. Въпреки това появата на наследника на Prelude все още не е потвърдена официално от японската компания.

Honda обяви плановете си да пусне 30 електрически автомобила, които ще са глобални модели, а това, според представители на компанията, ще се случи до 2030 г. Точно поради тази причина, експерти са на мнение, че съдбата на автомобилите с двигатели с вътрешно горене с марката Honda е под въпрос.

Най-вероятно новият Prelude може да се завърне като електрически автомобил на платформата e:N. Honda вече потвърди, че спортен автомобил Type R с електрическо зареждане е само въпрос на време.

Ако тази информация е вярна, тогава дебютът на новата Honda Prelude ще се състои не по-рано от 2024 година, а най-вероятната дата за начало на продажбите е 2025 година. Кога и дали японците ще се откажат изцяло от ДВГ – предстои да разберем, но плановете на марката определено водят в тази насока.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *