RUF CTR3 е еволюирало Porsche с рекордна мощност

RUF CTR3 е еволюирало Porsche с рекордна мощност - 1

RUF CTR3 е еволюирало Porsche с рекордна мощност

Базираното в Германия тунинг студио Ruf Automobile избра Монтерей 2023 г., за да представи най-мощния си модел досега – CTR3 Evo. Суперавтомобилът получава средно разположен шестцилиндров двигател и преработена каросерия, която запазва стилистичните препратки към Porsche. Първоначално Ruf CTR3 бе представен през 2007 г. като суперавтомобил със средно разположен двигател, базиран на Cayman, а през 2012 г. последва подобреният CTR3 Clubsport.

Олекотената каросерия с нетрадиционни пропорции е изработена от кевларен композит. Предната част все още прилича на тунинговано Porsche 997 с различна броня и по-широки калници, докато задната част е с изцяло променен дизайн, като са заменени задните светлини с кръгли под ново и „автоматично разгъващо се“ задно крило. Отдолу има голям дифузьор, изработен от въглеродни влакна, в който са разположени четирите изпускателни тръби. Както и при предишните модели CTR3, няма задно стъкло, тъй като тази зона е заета от вентилирания капак на двигателя.

Модернизираният 3,8-литров шестцилиндров двигател с две турбини генерира 800к.с. и впечатляващ въртящ момент от 990 нютон метра. Снимките на интериора разкриват 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител, въпреки че в списъка с опции може да бъде включена и механична.

Ruf не съобщава техническите характеристики, но увеличаването на мощността в сравнение с Ruf CTR3 Clubsport означава, че той вероятно ще бъде по-бърз. Имайте предвид, че Clubsport ускорява от 0-100 км/ч за 3,2 секунди, преди да достигне максимална скорост от 380 км/ч. Най-мощният Ruff получава карбон-керамични спирачки с диаметър 381 мм и жълти шестбутални апарати. 20-цоловите алуминиеви джанти с централно заключване на Ruf са боядисани в синьо. По данни на Autocar, цените ще започват от около 720 хиляди евро.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *