Virgin Galactic изпрати първите си туристи в космоса

Virgin Galactic изпрати първите си туристи в космоса - 1

Virgin Galactic изпрати първите си туристи в космоса

Virgin Galactic изпрати първите си туристически пътници в космоса, като това е кулминацията на почти две десетилетия търговска дейност. Космическият кораб VSS Unity заедно с екипажа се изкачи на височина от около 80 км и осигури на пътниците няколко минути безтегловност.

VSS Unity под крилото на самолета-носител WhiteKnightTwo се издигна на височина от около 15 км, след което се отдели и продължи да се движи благодарение на ракетния двигател. Космическият кораб достигна височина 80 км, където според американската класификация минава границата на космоса и се появява безтегловността. След това VSS Unity се върна в атмосферата и направи меко кацане.

„Бях шокирана от това, в което чувствам. Сега определено се чувствам много по-свързана със самата Земя и много по-мотивирана да изследвам науката“, казва Анастатия Майерс, един от членовете на екипажа. Основана през 2004 г., Virgin Galactic е продала около 800 билета за бъдещи търговски полети: 600 между 2005 и 2014 г. на цена между $200 000 и $250 000, а след това 200 билета по $450 000 всеки.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *