Volkswagen T-Roc Cabrio е най-продаваният кабриолет в Европа

Volkswagen T-Roc Cabrio е най-продаваният кабриолет в Европа - 1

Volkswagen T-Roc Cabrio е най-продаваният кабриолет в Европа

Хората се смееха на Volkswagen, когато представиха T-Roc Cabriolet в края на 2019 г., но сега е ред на Volkswagen да се смее, след като кросоувърът се превърна в най-продавания кабриолет в Европа. Данните за продажбите, публикувани от Dataforce и показват, че той е най-продаваният автомобил в сегмента на масовите кабриолети до юли.

С 8 732 доставени бройки през седемте месеца на 2023 г., или с 9,6% повече от същия период на миналата година, T-Roc с текстилен покрив е най-успешният в своя сегмент. Той е почти два пъти по-популярен от автомобила, позициониран на второ място – Mazda MX-5, който се радва на скок в продажбите от 53,9% до 4 570 продажби. Почетната стълбичка се допълва от Alpine A110 със средноразположен двигател с 2155 автомобила.

VW произвежда кросоувъра в Португалия в завода в Палмела, докато неговият събрат с две врати и твърд неподвижен таван слиза от поточната линия в Германия в завода в Оснабрюк. T-Roc Cabrio е единственият модел от този вид, след като Land Rover прекрати производството на Range Rover Evoque Cabrio преди години.

 

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *