WhatsApp е актуализиран, за да позволи на потребителите да изпращат HD снимки

WhatsApp е актуализиран, за да позволи на потребителите да изпращат HD снимки

WhatsApp е актуализиран, за да позволи на потребителите да изпращат HD снимки

WhatsApp получи актуализация, която ще позволи на потребителите на месинджъра да споделят HD снимки. Функцията, която ви позволява да запазвате снимки с висока резолюция, беше в процес на бета тестване от известно време и беше достъпна за ограничен брой потребители на приложението на устройства с Android и iOS. Сега нововъведението постепенно става достъпно за всички. За да получите достъп до нея, трябва да актуализирате приложението си WhatsApp до най-актуалната версия.

След актуализацията в горната част на екрана за споделяне на снимки ще се появи бутон „HD“. Когато докоснете този бутон, ще се появи изскачащ прозорец, в който можете да изберете качеството на изпращаните снимки. По подразбиране е избрано стандартно качество. Снимките с високо качество ще се доставят с „HD“ в долния ляв ъгъл на изображението.

Това ще накара потребителите да осъзнаят, че изтеглянето на даден файл може да е нежелателно поради големия му размер. Когато потребителят получи снимка с HD качество, докато се намира на място със слаба интернет връзката, той може да избере да изтегли снимката с по-ниско качество.

Междувременно всички снимки, изпратени в WhatsApp, ще продължат да бъдат защитени с криптиране от край до край. WhatsApp не е обявил каква резолюция приложението ще класифицира като „високо качество“, но по време на бета-тестването на новата функция месинджърът позволи изпращането на изображения с размер до 4096 × 2692 пиксела. Стандартното качество, което WhatsApp използва по подразбиране, е 1600 × 1052 пиксела.

Съобщава се, че възможността за изпращане на HD снимки ще стане достъпна за всички потребители на WhatsApp в рамките на няколко седмици. Скоро след това месинджърът ще добави поддръжка за изпращане на HD видеоклипове.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *